Всеукраїнське дослідження «Вивчення стану рівного доступу учнівської молоді до вибору та отримання STEM-професій»

Управління освіти Шепетівської міської ради на виконання листа ХОІППО від 29.05.2018 № 513 повідомляє, що з метою подальшого розвитку STEM-освіти в Україні Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» проводить у 2018 році дослідження «Вивчення стану рівного доступу учнівської молоді до вибору та отримання STEM-професій». Мета дослідження – проаналізувати й оцінити дієвість та ефективність процесів профорієнтації та самооцінки і самовизначення учнівської молоді, з’ясувати особливості та мотиви вибору хлопцями та дівчатами інженерних та високотехнологічних професій. Завдання дослідження: проаналізувати теоретичний аспект проблеми, з’ясувати особливості та мотиви вибору учнями інженерних та високотехнологічних професій, формальний та реальний стан і можливості рівного доступу учнів до отримання високотехнологічних професій, виробити рекомендації щодо профорієнтаційної підтримки учнів у процесі вибору майбутньої професій тощо.

У дослідженні беруть участь учні 10-х класів, батьки учнів 10-х класів, керівники/заступники керівників закладів освіти.

Опитування респондентів відбувається методом онлайн опитування (заповнення Googleформ).

У рамках сприяння проведенню дослідження й згідно з наданими Інститутом модернізації змісту освіти інструктивних матеріалів та визначеної ним вибіркової сукупності просимо долучитися до проведення дослідження.

Просимо забезпечити вчасне заповнення респондентами Google форм та не пізніше 11 червня 2018 року надіслати на електронну адресу управління освіти відомості про проведення дослідження в межах закладу освіти, заповнивши форми, що містяться в додатку .

Код доступу до Google форми для опитування учнів 10-х класів: https://goo.gl/forms/DGxRKj7XPP9v8bOC2

Код доступу до Google форми для опитування батьків учнів 10-х класів: https://goo.gl/forms/tFI2jlyXVykiVdWu2

Код доступу до Google форми для опитуваннякерівники/заступники керівників закладів освіти: http://goo.gl/forms/fzgLy2XSwn5Yvqmy1

За додатковою інформацією просимо звертатися за телефоном 0979606128 (Фрига Інна Олександрівна, методист науково-методичного центру організації наукової роботи та моніторингових досліджень).
Кiлькiсть переглядiв: 213