21 лютого – Всесвітній день рідної мови.

"Освіта – найбільше із земних благ,
Якщо вона найвищої якості.
В іншому разі вона абсолютно даремна."
Редьярд Кіплінг

21 лютого 2023 року в Міжнародний день рідної мови у нашому навчальному закладі відбувся «Педагогічний брейнстормінг» з питання «Інтеграції мовно-літературної галузі як головного чинника формування інформаційно-комунікаційної та громадянської компетентностей на уроках української мови та літератури, іноземної мови і зарубіжної літератури щодо реалізації впровадження Концепції НУШ».

Першочергова мета зустрічі для всіх освітян – це обмін досвідом, щодо створення умов та формування нового мислення у здобувачів освіти яке виходить за межі одного навчального предмета.

Компетентність учня цілком залежить від компетентності його вчителя. Тому, професійне самовдосконалення є цікавим як для учителя так і для учня.

Зустрівшись разом педагоги опробовували різноманітні інноваційні платформи навчання, розглянули учнівський Вебсайт, попрацювали з хмарними технологіями, створили Viber-опитування та ін.

У результаті впровадження продемонстрованих методів формування інформаційно-комунікативної та громадянської компетентностей на уроках словесності ми ще раз упевнились, що сучасний учень має неабияку можливість удосконалювати свої вміння:

Ø використовувати різні джерела інформації;

Ø класифікувати документи;

Ø користуватися новими інформаційними технологіями;

Ø переробляти інформацію для отримання певного продукту;

Ø критично аналізувати, порівнювати, самостійно опрацьовувати інформацію;

Ø залучати власний досвід.

Філософ, психолог та реформатор освіти Джон Дьюї говорив: «Якщо ми навчаємо сьогодні так, як навчали вчора, ми крадемо у наших дітей завтра».

Кiлькiсть переглядiв: 72